Ilkka Kallio on freelancer valokuvaaja. Hän on valokuvannut 1980-luvun alkupuolelta lähtien, ajoittain aktiivisemmin, ajoittain vähemmän aktiivisesti. Tällä hetkellä kuvaaminen ja kuvankäsittely on läsnä lähes jokaisessa päivässä.

Aluksi mielenkiinnon kohteena oli lähinnä luontokuvaus, joka on edelleen hyvin voimakkaasti mukana valakuvauksen saralla.           

Anne Jouhtisen kanssa alkaneen yhteistyön myötä kuvaus on kuitenkin muuttunut monimuotoisemmaksi. Ilkka on kuvannut useita Annen esityksiä, ensimmäinen kuvaus oli Tanssiteatteri Kaien 20-vuotisjuhlassa esitetyn "Puhut minulle hiljaisin sanoin" tanssi-runoteoksen kuvaaminen. Myöhemmin Ilkka on kuvannut paljon erilaisia tapahtumia sekä kadulla että lavalla.

Kuvan käsittely, niiden muokkaaminen taiteelliseen muotoon on myös laajentanut aiemmin perinteisiä valokuvia tuottaneen Ilkan toimintaa. 

Niissä yhteisissä projekteissa, joissa valokuvat ovat muutakin kuin dokumentaatiota, pyritäänkin kuvia muokkaamaan niin, että niihin saadaan mystistä, henkeä luovaa vaikutelmaa. Kuvaaminen ja kuvan käsittely muuttaa muotoaan koko ajan. Valokuvan oheen on myös tullut videokuvaus, sekä valokuvan ja videokuvan yhdistäminen. 

Valokuvauksen lisäksi mukaan on tullut videokuvaus. Yhteistyössä Jouhtisen kanssa on syntynyt videoita myyttisistä naishahmoista. 

Lisäksi videolle on tallennettu eri henkilöiden ja ryhmien esiintymistilaisuuksia. 

 

Haluatko hyvän kuvaajan/videokuvaajan taltioimaan tapahtumasi? Ota yhteyttä puh 0500 614 952 tai kallio.ilkka (at) luukku.com

Valokuvia löytyy myös tästä linkistä

Valokuvakauppa.com kuviani on täällä myytävänä

Photo.net galleriani

 

Tietoja minusta ja tekosistani

 

Takaisin aloitus sivulle

CRA-company sivulle